Eerlijk bieden is een keurmerk voor makelaars en garandeert de consument een eerlijk verkoopproces.

Vanaf 1 januari 2023 gaat ook Best Housing het eerlijk bieden proces doorvoeren. Biedingen dienen voortaan geregistreerd te worden.

In essentie verandert er voor een kandidaat koper bijna niets. Voorheen werden biedingen schriftelijk via de mail bevestigd, al dan niet via een biedformulier.

Vanaf 1 januari krijgt u via ons kantoor een link via de mail doorgestuurd waarop u kunt klikken en vervolgens een automatische scherm opent.

Het formulier dat in dit scherm opent is het “biedformulier” voor eerlijk bieden. U vult uw gegevens en uw bod in en u verstuurd digitaal uw bod.

Er zijn twee mogelijkheden van biedingen: bij inschrijving met een deadline of het regulier bieden. Beide biedprocessen moeten voortaan in het biedlogboek geregistreerd worden.

Als u als kandidaat koper door verkoper wordt gekozen als de meest gunstige koper dan nemen wij contact met u op.

Al andere bieders, krijgen als de koop finaal is en de 3 dagen bedenktijd of eventuele voorbehouden zijn verstreken, inzage in het biedlogboek.

Het biedlogboek wordt dus ALLEEN ACHTERAF gedeeld, het is dus geen open veiling. Het is alleen om achteraf alle bieders te laten weten hoe het proces is verlopen. U krijgt een idee van de hoogte van alle andere biedingen zodat u weer beter bent voorbereid op een eventueel volgende bieding.